Házenkáři Kostelce na Hané a Prostějova mají po půl roce za sebou další vzájemné derby. Co ukázalo o jejich současném postavení ve 2. lize mužů i s výhledem do budoucna, tedy jak by na tom oba kluby mohly být na poli třetí nejvyšší národní soutěže za nějaký ten čas?

Týden starý okresní střet v první řadě potvrdil prohlubující se krizi Sokola II. Prostějovští muži se po náhlém konci dalších hráčských opor (Vojtěch Pospíšil, Vojtěch Micka, Adam Kolář) potýkají s ještě větším poklesem výkonnostní kvality, čemuž plně odpovídá až předposlední místo v tabulce.

Naopak mančaft TJ Sokol HK dokázal překonat trochu prospaný úvod letošního ročníku a vyklepnutím regionálního soka protáhl jak stávající šňůru utkání bez porážky, tak sérii triumfů nad územně blízkým rivalem. Není to sice žádná sláva, leč druholigový nadprůměr s potenciálem atakovat medailový post určitě ano.

V podstatě tedy na místním házenkářském poli dospělé kategorie není nic nového. Kostelec pořád zůstává před Prostějovem, rozdíl v celkové síle obou týmů se poslední dobou ještě zvětšuje. A jestli v Sokole II brzy nepřijdou s nějakým systémovým řešením, tak se nůžky budou dál rozevírat.