Kdybychom ještě před pár lety řekli, že hned tři reprezentanti seniorské reprezentace budou mít co do činění s Prostějovem, tak bych si asi i já klepal na čelo. Ale nyní tomu tak skutečně je a je třeba toho také správně využít, aby se tady do budoucna našli i další takoví hráči.

Paradoxně nejmenší stopu tady zanechal ten, kdo nedaleko Prostějova vyrůstal. Mojmír Chytil totiž většinu mládeže i své dosavadní kariéry strávil v Sigmě Olomouc, ale stále je hrdým fanouškem barev z města i nedalekých Klenovic. Na to nezapomíná ani v dresu Slavie a reprezentace, kde nyní dostává pravidelně příležitost ukázat, co v něm je.

U druhé dvojice jsou to téměř pohádkové příběhy. O nechtěném Juráskovi ve Zbrojovce, kterého si přivedl kouč Šustr, se toho řeklo a napsalo už opravdu hodně. Jak se ale najednou místo konce kariéry rozhodl přemístit do Prostějova a nyní hraje v Benfice Lisabon, je něco opravdu neuvěřitelného.

Podobným příkladem je i nováček v dresu se lvíčkem na prsou Vasil Kušej. Ještě loni na podzim válel v Prostějově, kam si jej vytáhl přede dvěma lety kouč Jarošík. A při pohledu na to, jaký udělal za poslední období pokrok, člověk doslova zírá. A právě s touto reklamou je třeba směrem k mládeži pracovat.