Deset let klidu je pryč a fotbalová reprezentace má další ostudu, kterou si způsobila sama. Během pár hodin se z klubu Belmondo stal asi nejslavnější podnik v Čechách „zásluhou“ trojice profesionálních sportovců, kteří předvedli něco, co jde jen těžko vysvětlit a pochopit. V dobách, kdy každý má v ruce chytrý telefon, vyrazit do největšího klubu v Olomouci a tam se dva dny před nejdůležitějším zápasem za poslední dva roky ztřískat, jen těžko hlava pobere.

Během několika hodin se tak promílalo všemi směry, co a jak s těmito hráči, ale i jaký dopad to může mít na nároďák před klíčovým duelem. Ten se i bez nich povedlo zvládnout a nyní už jen vyvstávají otázky, co s nimi dál? Vzít, či nevzít? To je, oč tu běží.

Na jednu stranu se dopustili absolutní pitomosti a dá se říct, že největší ostudu udělali sami sobě, protože zklamali řadu svých příznivců, obdivovatelů a dalších tím, že předvedli, jak by to v profi sportu vypadat nemělo. Je také zároveň velmi těžké říct, že stačí omluva, aby bylo vše urovnané, protože tady skutečně nešlo jen o nějaký další duel, ale o hromadu peněz do českého fotbalu a prestiž. Navíc není nikdo, kdo by nebyl nahraditelný.

Jenže na druhou stranu chybovat může každý a těžko najdeme někoho, kdo by v životě nic nepokazil. Druhá šance by se dávat měla. Svým způsobem jsem rád, že toto bude otázka na nového trenéra, který si svůj pohled bude muset obhájit. I když je jasné, že ať se rozhodne, jak chce, bude mít řadu zastánců, ale i odpůrců.