Podzimní klání krajského přeboru, který jako jediný ze všech soutěží pod hlavičkou krajského fotbalového svazu nabídl hned patnáct duelů, toho ukázala opravdu hodně. O lepší podzimní postavení se postaraly dva celky ze severu regionu, u kterých by to přitom po velmi nezdařeném startu soutěže čekal jen málokdo. Jen pro připomenutí byly po pěti kolech oba celky na chvostu pelotonu a situace se nevyvíjela dobře, pak ale přišla otočka, která znamenala neustálý posun směrem vzhůru.

Zajímavostí také je, že Konice i Lipová zažily poměrně podobný osud v průběhu letní přestávky. U prvně jmenovaného došlo k určitým odchodům z kádru, které znamenaly, že se reálně přemýšlelo, zda se vůbec do krajského přeboru přihlásí. Ani v Lipové to nebylo zrovna jednoduché období. Někteří hráči odešli o dům dál a kádr bylo třeba doplnit, aby byl i nadále konkurenceschopný. Oba týmy ale nakonec svého rozhodnutí litovat nemusí a s podzimem mohou být spokojení. A tento podobný osud měly i z pohledu výsledků.

Pojďme tak pěkně popořádku. Hned v prvním kole si fotbalisté Lipové dokázali poradit na půdě nováčka z Určic a do sezóny vstoupili dobře, jenže pak přišlo doslova strašné období, kdy tradiční účastník přeboru posledních let hned v pěti zápasech v řadě neskóroval a nepřipsal si ani bod. Až sedmé kolo a domácí výhra nad Rapotínem vše změnily a mužstvo najednou začalo fungovat, jako když mávnete kouzelným proutkem. Ve zbytku podzimu odešlo bez bodu jen jednou, kdy nestačilo na nejlepší celek podzimu z Medlova, jinak to byla spanilá jízda a podzimní páté místo po startu berou v klubu všemi deseti.

Ani Konice za sebou neměla zrovna dobré období a na startu ročníku prohrála oba domácí duely. Pak se sice podařilo nastartovat na půdě Litovle, ale třetí domácí porážka a prohra v Brodku u Přerova začaly dělat problémy s postavením v tabulce. Další tři zápasy ale psychické rozpoložení a celé vnímání podzimu změnily. Svěřenci kouče Ullmanna zvládli duely proti nováčkům z Postřelmova a Určic, kde následně úspěšné období završili výhrou s Dolany a katapultovali se do klidných vod. Poté už to bylo sice trochu na houpačce, ale k celkovému desátému místu a udržení druhého nejlepšího regionálního celku to stačilo.

I přes prvotní trápení a řešení problémů se tak povedlo oběma dokázat, že do krajského přeboru patří právem. Pro oba týmy teď bude důležité, aby podobné starosti neřešily i po zimní přestávce.

 

Pátý díl nové řady seriálu FOTBAL EXTRA zaměřený na působení Kostelce na Hané v divizi najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 4. prosince