Prostějovští házenkáři stabilně patří do (pod)průměru druhé ligy mužů, tedy třetí nejvyšší soutěže ČR. Dlouhodobě působí v její jihomoravské skupině, kde za posledních deset let snad pouze jednou či dvakrát skončili těsně v horní polovině tabulky, většinou patřili do jejího středu či ještě níž.

I v tomto výsledkovém kontextu uplynulé dekády je však současnost až příliš mizerná. V nedávno skončené podzimní části totiž muži Sokola II získali jen dva body za jediné vítězství z jedenácti utkání a jsou na předposledním jedenáctém místě průběžného pořadí.

Proč klesli natolik hluboko? Klíčový byl podle mého názoru konec trenéra Tomáše Černíčka loni v létě. Nedobrovolný, protože on sám přes všechny komplikace s přístupem hráčů pokračovat chtěl, ale vedení klubu ho už naopak nechtělo. Od té doby je jasně patrný neustálý pokles výkonnosti.

I v nedalekém Kostelci na Hané řešili zkraje aktuální sezóny krizi, ale dokázali se tam semknout a společně naplno zabrat. V házenkářském týmu Prostějova takový potenciál nyní bohužel vůbec nevidím. Prostě ve svém středu nemá lidi, kteří by za každou cenu moc chtěli a strhli ostatní. Změní se něco?