Pěkné výsledky nyní zažíval Prostějov. Připsal si krátkou sérii výher a dojem parádně vylepšil vydařený mač s Vrchlabím. Zdolat lídra se totiž počítá! Nutno však říct, že přestože Jestřábi předváděli velmi slušné výkony i výsledky, hráli teď – až na zmíněnou sobotní výjimku - spíše proti slabším soupeřům. Kadaň, Ústí nad Labem nebo Šumperk by pro tým kvalit Prostějova neměly být měřítkem. Proti těmto celkům, byť třeba hrajícím o něco lépe než loni, je prostě potřeba sbírat body.

Nyní naopak čeká Prostějov hodně těžký los. Přerov, Vsetín ani Kladno nebudou snadnými oříšky k rozlousknutí. A to i přesto, že třeba Vsetín není zrovna tak vysoko v tabulce, jak by se dalo čekat, a musí si zvykat taky na nový trenérský štáb.

Pozitivem pro Jestřáby je, že si na méně kvalitních týmech nejen nasbírali body, ale také nepochybně nabrali sebevědomí. Jako výhodu mají svěřenci lodivoda Šejby na své straně také to, že jejich tým už nějakou dobu hraje v prakticky stejném složení. Hráči jsou evidentně na sebe zvyklí, působí sehraněji.

Proti naopak hovoří dlouhodobě negativní bilance s Přerovem. A také to, že jak Zubři, tak kladenští Rytíři mají lepší hru směrem dozadu. Nebude snadné jejich obranné valy překonávat. Dva ze tří jmenovaných zápasů navíc Prostějov sehraje venku. Ať už ale utkání dopadnou jakkoli, očekávání jsou po předchozích výkonech Jestřábů rozhodně vyšší, než jaká byla začátkem sezóny.