Ahoj všichni,

tak nám to uteklo a máme tady konec roku. No, řekněme si to na rovinu, byl ten odcházející rok vcelku pěkná divočina. Kam se člověk podíval, tam se něco sypalo, z čehož měl běžný občan oči navrch hlavy. Hlavně ta veškerá sranda stála kupu peněz daňového poplatníka. A když pak musel v televizi sledovat ty žvásty naší „věrchušky“, tak se nestačil divit.

 

Asi za top sekvence lze považovat nahraný pláč šéfky parlamentu Markéty A. P. a nákupy Nutelly našeho předsedy vlády Petra F. v Německu, ale našli bychom i další komické výstupy 5slepence. Baví mě někdy na internetu sledovat obhajoby tohoto spolku ze strany jeho voličů a vzpomenu si na svého otce, který nad takovými lidmi říkával: „Panebože, do čehos to dušu dal.“

Naštěstí naše město a občané si nic takového říkat nemusí. Máme tady v čele partu rozumných lidí, která sice také musí skřípat zuby nad tím, co vyvádí vláda, ale pak pracuje pro blaho svých občanů a nenechá se rozhodit. A protože jsme tady takový ostrůvek normálnosti, tak se sem bojí přijet i prezident, protože by se tady dozvěděl, a to od plic, co si o něm a jeho klace myslí normální lidé.

Ale pojďme kupředu. Za chvilku je tady rok se čtyřkou na konci. Čtyřka ve známkování znamená většinou pro žáka poslední varování, tak snad i ta čtyřka v letopočtu bude varováním, aby se civilizace více zklidnila, aby se vrátily tradiční hodnoty, jako je slušnost, poctivost, rodina s mámou a tátou, a aby se nedával průchod kdejakému bizáru a úchylnostem.

Teď ve vánočním čase máme šanci popřemýšlet a zamyslet se nad životem, potkat se se svými blízkými, zastavit se ve spěchu a podívat se dopředu. Co náš čeká? Když se nebudeme snažit a přenecháme věci občanské cizákům a zaprodancům, tak z toho nebude nic dobrého. Jednou se ta „vláda věcí tvých ‚lide‘ musí k tobě navrátit“, pamatujme na to.

Šťastný nový rok.

Marty