Už je tady zase začátek nového roku, je tak na čase si položit otázku. Už jste si dali novoroční předsevzetí? Říct, že to se sportem nemá nic společného je totiž lhaní do vlastní kapsy. Většina předsevzetí vzniká právě s ohledem na nějakou sportovní aktivitu. Jenže má to skutečně něco do sebe a dá se tak vydržet třeba dlouhodobě?

Já tomu upřímně nevěřím. Mělo by být zcela jedno, kdy bude chtít člověk začít. Myslet si, že odbitím půlnoci se najednou něco v hlavě zlomí a vše se otočí o 360 stupňů, je nesmysl. I proto pak permanentky do fitka propadají, běžecké boty po pár dnech letí do kouta.

Ono totiž vážně nejde žít jen z toho, že se něco změní v určitý den. Pokud člověk chce a má vůli, tak neřeší, kdy začne. Dát si předsevzetí jen proto, že ho mají ostatní, je zbytečné. Pokud skutečně chcete začít něco dělat, pak můžete začít klidně i patnáctého března nebo v polovině prázdnin. Je to vážně jedno, datum to neovlivní.

Hlavně všem sportovním fanouškům a aktivním sportovcům na jakékoliv úrovni přeji, aby zažili úspěšný rok, ať už sportujete na jakékoliv úrovni.