Naprosto neočekávaná porážka potkala minulý týden hokejisty SK Prostějov 1913, kteří nestačili na soupeře z Břeclavi a domů odjeli bez bodů. Přišli tak o možnost dostat se do úplného čela tabulky, které jasně vládnou společně s Kroměříží. Na jednu stranu tato skutečnost mrzí, ale na druhou to může znamenat pozitivní dopad.

I porážky k životu neodmyslitelně patří a u toho sportovního by to bez nich ani nešlo. Pro Prostějov byla premiérová sezóna zatím celkem jasně vytyčená, i když v některých duelech už měl namále. Teď se však situace zkomplikovala a nový rok tak nezačal pro tým nejlépe.

Dělat z toho vědu však není třeba, ba naopak by se mělo hledat to pozitivní. I prohra totiž může přinést řadu pozitiv. Hlavně vědomí, že nejste zkrátka neporazitelní. Především pro mladé hráče, o nichž se neustále mluví, to může sloužit jako varovný prst, že je třeba přidat, pokud se chtějí se svými staršími souputníky rovnat.

Už uběhlý týden ukázal, že to mužstvo vzalo za správný konec. Třeba se nyní rozjede další série výher, které se jen tak nezastaví. Ale i kdyby tomu tak nebylo, aspoň bude mít trenér dostatečný studijní materiál.