Nedávno jsem zde rozebíral nepříjemnou situaci prostějovských korfbalistů, kteří do aktuálního ročníku extraligy dospělých ČR 2023/24 vstoupili dvěma výsledkovými debakly doma proti Znojmu i v Českých Budějovicích. Naštěstí od té doby došlo k rapidnímu zlepšení.

Z čehož mám coby fanoušek Vosíme.cz Korfbal PV (do loňska SK RG Prostějov) upřímnou radost. Tehdejší problém spočíval jak ve ztrátě některých hráčských opor v důsledku dlouhodobých zranění, tak v nesehranosti týmu kvůli reprezentačním povinnostem celé řady jeho členek i členů startujících za ČR na mistrovství světa.

Ukázalo se, že v tu dobu horší stav věcí potřeboval ke svému vyřešení pouze trochu více času. A samozřejmě odvedené práce, bez níž to na cestě ke skutečnému zkvalitňování čehokoliv nikdy nejde. Právě kolektiv hanáckých korfbalových Vos budiž názorným příkladem pravdivosti takového tvrzení.

Klíčové bylo nepodlehnout malomyslnosti a nepanikařit. Místo toho zvítězila trpělivost, poctivé chození na tréninky a v rámci nich usilovná snaha o vlastní progres, jenž následně záhy přišel. A promítl se do důležitých triumfů v Brně i nad Českými Budějovicemi. Definitivně vyhráno ještě není, ale jen tak dál!