Některé z týmů působících v české ženské extralize se poslední dobou hráčsky posílily. Například Šelmy Brno angažovaly někdejší prostějovskou a již uzdravenou smečařku či univerzálku Jéssicu Silva, Přerov přivedl z USA blokařku Melody Paige a smečařku Kaitlynn Biassou (místo Isabely Kovačič a Alexandry Vajdové, které odešly), změny udělal i Šternberk.

Co VK Prostějov? Jak známo, na konci uplynulého kalendářního roku se rozloučil s francouzskou smečařkou Jade Cholet. A podle informací Večerníku teď vedení volejbalového klubu z Hané pracuje na příchodu dostatečně kvalitní plejerky, jež by na daném postu znamenala opravdovou pomoc. Oficiální informace sice zatím chybí, nicméně v zákulisí se na vyztužení kádru pracuje.

Určitou nejistotu do pevnosti hráčské soupisky vékáčka vneslo zranění brazilské blokařky Raquel Löff, jejíž problémy s ramenem nebyly vůbec lehké. Podle posledních zpráv však už začala trénovat a přece jen by měla být v pořádku. Což se po čtvrteční bitvě na severu Čech nedalo bohužel s jistotou říct o slovenské univerzálce Karin Šunderlíkové s bolestí v dříve operovaném koleně.