Eskáčko se znovu namočilo do bojů, v nichž působit nechtělo. Na jaře to bude opravdu nelehká šichta pro všechny. Kroky, které se k záchraně soutěže dělají, však zatím dávají hlavu a patu, rozhodně se nedá říct, že vedení něco podcenilo, což se ale v určitých fázích předešlých roků dělo. Teď bude klíčové, aby vyřešené přestupy umocnila i včasná sehranost. Jaro pak nemusí být tak černé, jak na první pohled tabulka ukazuje.

Velkou novinkou byl příchod Jiřího Balcárka. Ten momentálně opustil lavičku v Uničově a vydal se na dráhu manažera, kde zatím ukazuje své získané zkušenosti. Příchod Matouška, Matochy či Ševčíka je jednoznačně důležitým krokem směrem k bojům o záchranu, všichni tři patří do kategorie hráčů okamžité pomoci.

Hlavně začíná být stále patrnější, že domluva s nedalekými ligovými celky začíná vypadat daleko lépe, což může být také významný faktor nejen pro jarní část. Nemá totiž cenu si něco nalhávat. Jen těžko můžete na Moravě počítat s tím, že by největší kluby z Česka posílaly hráče na takto dlouhé štace.

Snad se tak všem novým tvářím podaří rychle zapadnout a pochopit zdejší systém. Velké pozitivum by se dalo najít i v tom, že na aklimatizaci mají poměrně dost času.