Když policejní složky před několika lety zatkly a uvěznily lorda Voldemorta českého fotbalu Romana Berbra, určitě jsem nebyl zdaleka sám, koho to potěšilo. Hlava mafie korumpující tuzemskou kopanou šla za katr, nastal čas k celkové očistě.

Fotbalová asociace ČR tehdy dostala nové vedení, všeobecně se očekávalo výrazné zlepšení zdejších poměrů napříč světově nejpopulárnějším sportem. V lecčems k tomu opravdu došlo, ale v mnoha ohledech se bohužel dál jede močálem černým podél bílých skal.

Nejvíc v negativním smyslu mě zaráží, nakolik fotbalové politikaření ve vrcholných sférách aparátu FAČR zasahuje do (ne)fungování výkladní skříně v národním měřítku – reprezentačního týmu mužů. Je tragikomické, že ani po řadě měsíců vybírání stále nemá svého manažera.

Ano, měl jím být už dříve dohodnutý Pavel Nedvěd, který však z dané funkce na poslední chvíli vycouval. Což z jeho strany nebylo úplně fér, ale po pravdě se mu zase tak moc nedivím. Od té doby fraška pokračuje, repre manažera dál nemá a minimálně do konce února mít nebude...