V posledních letech jdou svojí popularitou u široké veřejnosti v České republice ohromně nahoru turnaje pod názvem Clash of the Stars, při nichž jsou k vidění zápasy vydávající se za bojové umění MMA. S opravdovým sportem však většinou nemají nic společného.

Osobně nejsem žádným velkým fanouškem bojových sportů, ale ty tradiční (box, judo, zápas, karate atd.) plně uznávám a vidím v nich smysl i určitou krásu. Dokonce též zmíněné MMA jsem po počáteční nedůvěře akceptoval s pochopením pro jeho náboj a filozofii, dá-li se to tak říct.

Potom se však na scéně – po vzoru zahraničních sérií – zjevilo Clash of the Stars, které jde hodně daleko za hranice slušného vkusu a lidské normálnosti. Bitky dvou nebo tří na jednoho, stodvacetikilového proti šedesátikilovému, profesionálů s amatéry a podobně, to je vážně hnus.

Nejsmutnější ze všeho ale je, že tento bizár, jak to spousta lidí nazývá, má takový úspěch. Dokládá to jediné: jak hluboko už naše společnost většinově klesla. Sport podle pravidel je nemilosrdně porážen sociální show za každou cenu, kde jakákoliv důstojnost člověka přestává existovat.