Na procházce Kolářovými sady jsem zjistil, že se zase kácí. Berou suché stromy, ale například ořech na psím paloučku? Byl starý, ale nebyl suchý, ani nikoho neohrožoval. No prostě když už se kácí, tak lítají třísky. Preventivně se vezmou další. Pak se veřejnosti řekne, že byl nemocný, krásné vzrostlé stromy se nahradí „košťaty” nebo stromečky, které nikdy nedorostou jejich velikosti, abych tedy neurážel stromy. Pak se v létě všichni diví, proč je ve městě takové horko, a pořizují se mlžítka. To je k smíchu.

 

Za Lidlem vedle aquaparku místo nového parku vyroste bazén, jako kdyby všichni v Prostějově byli plavci. Cožpak nestačí městské kázně. Proč? No protože je to populární a existují dotace. A v létě budou všichni „zdechat teplem”.

A co udělali v České ulici? Prý tam překážel kořenový systém, tak vysadili mrňavá košťata, a ještě tři natlačená na sobě, pak 20 metrů mezery. Vždyť každý laik ví, že stačilo vysadit stromy, které koření ne tak hluboko či do stran. Jen píši, že by se tím mohl a měl Večerník zabývat. Tolik úředníků, co je na městském úřadě, samý „odborník“. Pak to tak vypadá i v celé České republice.

Čtenář Večerníku