Dvě hráčské posily pro svůj ženský A-tým získal během minulého týdne volejbalový klub VK Prostějov. V sobotu na liberecké půdě však nastoupila pouze jedna, a to srbská univerzálka Milica Tošič. Měla fantastický nástup a v úvodním setu jí vycházelo všechno, nač sáhla. Potom šel ale její výkon dolů, celkově zahrála mírný nadprůměr.

Ostřílená nahrávačka Soňa Nováková coby druhá akvizice pak pod Ještěd vůbec necestovala a s prostějovským kolektivem tam nebyla. Jak generální manažer vékáčka Miroslav Čada hned po jejím angažování upozorňoval, Soňa bude mít volnější tréninkový režim. A celodenní výprava na sever Čech brzy po návratu do hanáckých služeb zřejmě nezapadala do jejích plánů.

Zajímavé šachy se sestavou přitom v Liberci předvedl domácí trenér Libor Gálík. Do základu totiž vůbec nezařadil klíčovou univerzálku Nikolu Kvapilovou, jež VK v minulých vzájemných zápasech nemilosrdně drtila. Do hry ji poslal až v průběhu první sady, načež od druhého dějství se celá Dukla v čele právě s Nikolou ohromně zvedla a Prostějov výsledkovým obratem znovu porazila.