Během každé sezóny nastávají situace, kdy tým z různých důvodů nehraje různě dlouhou dobu žádné soutěžní utkání. Jak s takovou zápasovou pauzou naložit, aby do dalšího duelu po jejím uplynutí družstvo naskakovalo v pokud možno dobré formě a beze ztráty výkonnosti? To může být opravdová alchymie.

V případě prostějovských žen se nepodařilo zvládnout předchozí delší přestávku během Vánoc a po Novém roce. Zvolený plán přípravy přitom zdánlivě neměl chybu: nejdřív si čtyři dny orazit při úplném svátečním volnu, poté zamakat na oživení kondice, následně se věnovat pilování herních věcí včetně absolvování přátelského duelu s Olomoucí.

Leč stačilo, že úpéčko tréninkový mač odvolalo, náhradu se již nepodařilo sehnat. A vzápětí se zrodil nepříjemný propadák. Holky VK působily ve Frýdku-Místku hodně nerozehraným dojmem, dělaly ještě víc chyb než obvykle a celkově mizerný výkon způsobil hladkou porážku 0:3. Která Hanačky srazila hrubě dolů za situace, kdy se koncem minulého kalendářního roku zdánlivě zvedaly.

Tím víc si realizační tým vékáčka dává záležet, aby se podobný scénář pokud možno neopakoval po nynější pauze vyhrazené závěrečnému turnaji Final Four Českého poháru. Výhodou je, že tentokrát zůstává mančaft bez mistráku jen dva týdny. A „pro jistotu“ byly domluveny hned dva přáteláky s osvědčenou Ostravou, která z podobných dohod necuká. V sobotu 13. února na palubovce Šelem Brno se pak uvidí, nakolik se tréninkově-zápasovou náplň podařilo vhodně zvolit i naplnit tentokrát. Zvlášť v konfrontaci s jihomoravským kolektivem plným starších ostřílených plejerek (a matek), které ve volnu nemusely teoreticky dát intenzivní přípravě zdaleka tolik.