Přesně před týdnem vyvrcholil volejbalový Chance Český pohár žen 2023/24 závěrečným turnajem Final Four. Poslední dva duely o medailové pozice vysílal přímým televizním přenosem kanál ČT Sport, a tak každý zájemce mohl na vlastní oči živě sledovat, jak vše probíhalo i gradovalo.

V Kutné Hoře se nakonec ze zaslouženého triumfu radovalo družstvo Liberce, jež v nedělním semifinále porazilo Ostravu 3:1 (18, -22, 15, 17) a v pondělním finále si poradilo s KP Brno 3:0 (23, 18, 11). Jak i výsledky dokládají, potíže mělo vždy pouze v jednom setu, jinak kralovalo.

Spoustu fanoušků prostějovských volejbalistek přitom určitě napadlo, jaká je škoda, že nejsou právě na místě Dukly. Mohly totiž být. Stačila maličkost: neprohrát předchozí čtvrtfinále pod Ještědem, kde Hanačky už koncem listopadu (vy)padly 1:3 po dlouho vyrovnaném průběhu bitvy.

Pokud by ženy vékáčka tehdejší mač vítězně zvládly, klidně mohly pohárovou trofej třímat ony. Samozřejmě není pro takové tvrzení žádná záruka, ovšem výkonnost mají se Severočeškami srovnatelnou. Akorát je nedokázaly už půldruhého roku zdolat. I proto se čekání VK na další úspěch zatím protahuje.