Co zatím předvedly ženy VK Prostějov pod opětovným vedením trenérského navrátilce Miroslava Čady? Rostoucí herní i výsledkovou dominanci nad papírově slabšími protivníky. Při jeho obnovené premiéře předchozí sobotu ještě měly dílčí problémy s Frýdkem-Místkem, který ve všech třech setech přemohly se skóre okolo dvaceti inkasovaných bodů (21, 19, 18).

Tato částečná vyrovnanost však vzala během uplynulého týdne za své. Nejprve Hanačky naprosto kralovaly na půdě KP Brno 3:0 (17, 15, 15), doma proti Přerovu to pak bylo z hlediska rezultátu ještě jasnější (15, 14, 16). Ano, Královo Pole nehrálo vůbec dobře, a jakmile se začalo trochu zvedat, tak hned samo chybovalo.

Ano, při konfrontaci se Zubřicemi se ve druhém i třetím setu vyskytly znatelnější potíže, když do jejich poloviny hostující družstvo pokaždé vedlo o dva body. Rozhodující ale je, co ten který tým dokáže v součtu celého utkání. A současné vékáčko toho zase evidentně svede víc než dost.

Jihomoravanky drželo celou dobu výrazně pod sebou komplexním a velmi kvalitním výkonem, dařilo se úplně všem hráčkám vítězného kolektivu. O dva dny později během krajského derby platilo o domácích plejerkách totéž. A jakmile šlo ve zmíněných sadách dvě i tři trochu do tuhého, dokázaly vyvinout skutečně drtivý tlak.

Byl to opravdový prostějovský válec jako za starých zlatých časů. Přesto je pochopitelně nutné zohlednit, že Brno i Přerov mají své limity a nemohou být pro nejvyšší ambice Čadových svěřenkyň reálným měřítkem. Zrcadlo plně nastaví teprve blížící se extraligové play-off, kde bude cíl mančaftu kapitánky Simony Bajusz zřejmý: porvat se o mistrovský titul.

Byť o tom po dříve prodělaných trablech raději nikdo moc otevřeně nemluví.