Tak trochu (nebo spíš víc) v začarovaném kruhu se motají fotbalisté 1.SK Prostějov už od minulého ročníku Fortuna:Národní ligy. Loni se ve druhé nejvyšší soutěži ČR na poslední chvíli zachránili a teď jsou zatím poslední, to znamená na sestup.

Jde přitom o jediné: aby se z kruhu začarovaného nestal během rozjeté jarní části kruh bludný vedoucí volným pádem až do MSFL. Což se - ať chceme nebo ne - může klidně stát. Velice rychle a jednoduše, přičemž opuštění F:NL by byl opravdu průšvih.

Jak jej odvrátit? Z mého pohledu potřebují muži eskáčka nejvíc ze všeho skutečnou trenérskou osobnost, která dlouhodobě trápící se, a ne zcela fungující tým pozvedne jak svými profesními schopnostmi, tak lidským formátem. Což dosud hrubě nevycházelo.

Koučové se totiž na prostějovské lavičce točili za několik posledních sezón coby svatí na orloji a žádný z nich udržet výkonnostní progres mančaftu na delší dobu nedokázal. Nyní vedení hanáckého klubu věří, že tohle zvládne Radim Kučera. Zatím odstartoval ziskem tří bodů ze stejného počtu střetnutí.