Hokejisté LHK Jestřábi Prostějov prožili nejlepší základní část Chance ligy mužů ČR v novodobé klubové historii. Ještě nikdy se ptačím dravcům nepovedlo, aby ve druhé nejvyšší české soutěži skončili po dlouhodobé fázi třetí - až letos. Navíc šlo o umístění naprosto zasloužené.

Ke škodě Jestřábů však přišel jejich bleskový krach v play off. Řekl bych, že dost doplatili na to, že ve čtvrtfinále narazili zrovna na Zlín. Ten už před rokem ukázal, že i z nižší pozice umí projet vyřazovacími boji jako nůž máslem. A elhákáčko to okusilo na vlastní kůži.

Výbornou základní část odehráli rovněž hokejisté SK Prostějov 1913 v krajské lize mužů, tedy o dvě patra níž. Kvalitativní úroveň je tam logicky někde jinde než mezi sportovními profesionály, leč přebor zase nabízí jiná, pro leckoho zajímavější lákadla.

Každopádně borci eskáčka po dramatické přetahované s Kroměříží ovládli jako ambiciózní nováček dlouhodobou fázi, načež hladce prošli úvodním kolem play off a těžce tím druhým. Ve finále asi padnou (zápasový stav 0:2 při psaní těchto řádků), přesto ve své premiérové sezóně uspěli.