Jarní část začala pro regionální fotbalisty teprve nedávno, ale s přihlédnutím k tomu, že zápasy začínají už v průběhu března, je třeba udělit velkou pochvalu všem, kteří se podílejí na tom, aby byly trávníky dobře připraveny. V tomto ročním období to není nic snadného, a i když samozřejmě přispělo svým dílem i počasí, jež letos skutečného mrazu moc nenabídlo, tak to zatím všude šlape velmi dobře.

Kostrbatá a hrbolatá hřiště stále přeci jen jsou, docílit však stoprocentně připravené plochy, jako tomu často bývá před podzimní částí, je nereálné. Také se nesmí zapomenout na fakt, že v různých obcích i městech není technika užívaná na trávnících z ligovými parametry.

Přesto teď vidíme většinu hřišť zelených a dá se čekat, že týden od týdne se ještě každé hřiště bude postupně zlepšovat. Už v průběhu jarní části tak jistě uvidíme velmi zajímavou kopanou.

Jasně se tak ukazuje, jak jde doba dopředu. Řada klubů dokázala ušetřit prostředky, které využila právě na modernizaci nejen plochy, ale i techniky, a nyní z toho mohou čerpat. Pryč jsou doby, kdy člověk hřiště do půlky jara vlastně neviděl.