Hokejisté SK Prostějov 1913 nakonec vyhráli krajskou ligu mužů 2023/24, když ve finále proti Kroměříži dokázali otočit nepříznivý stav série ze zápasových 0:2 na 3:2. Což byl tak trochu husarský kousek znamenající hezký výsledkový úspěch a potvrzení role favorita v dané soutěži.

Kolega Jan Frehar zde pak v minulém vydání této rubriky rozebíral, jaká škoda je následné neúčasti Hanáků v baráži o druhou ligu. Určitě má pravdu, na druhou stranu by případný postup do třetího nejvyššího patra v tuzemském soutěžním systému dospělých a druholigová účast neměly z mého pohledu valný smysl.

Proč? Už za současné situace, kdy na prostějovském zimním stadionu působí hned dvě mužstva (kromě eskáčka i prvoligoví Jestřábi), řada mládežnických výběrů SK, různé hobby týmy a prostor navíc musí dostávat i další veřejnost, je jediná ledová plocha v našem okresním městě extrémně vytížená.

Pokud by tedy áčko 1913 s posilami v produktivním věku mělo hrát druhou ligu a nově vzniklé klubové béčko s ostřílenými pardály dál působit v kraji, nešlo by to prostě se vším dalším na jediné kluziště vměstnat. Proto je čím dál víc zřejmé, že druhou ledovou plochu Prostějov zkrátka potřebuje, musí mít. Jenže kde?