Možná si na to někteří ještě vzpomenou. Je to už více jak deset let, co během teplých jarních dnů velké pozdvižení v Prostějově vyvolala „dívka v modrém“. Pro korzování po centru města zvolila velmi odvážný, do modra laděný outfit, jenž dal vyniknout jejím barokním proporcím. Dokonale přitom potvrdila pravidlo, že se ženy dělí na dvě skupiny: na ty, které mohou nosit legíny, a na ty, které si myslí, že mohou nosit legíny...

A léta běží, vážení! Dnes už by si podobné divoženky v té záplavě přetékajících špeků narvaných do těsných legín nikdo ani nevšiml. Bohužel narůstá počet žen neschopných odhadnout, co je vzhledem k jejich tělesným proporcím ještě atraktivní a co už jen trapné. Některé nenadálé pohledy tak mohou muže dohánět až k zoufalým myšlenkám na to, že takové muslimské burky jsou za jistých okolností vlastně moc prima.

Ano, existuje celkem jednoduchá prevence před podobnými „nehodami“: včas se odvrátit! Jenže to na jaře vyžaduje nejen jistou dávku sebekontroly, ale i štěstí. Ono totiž nikdy nevíte, „co“ se vám připlete do cesty. Zatímco během procházky rozkvetlým městem je obvykle stále kam uhnout pohledem, je téměř jisté, že s nastupujícím létem bude jenom hůř.

Nikdy jsem nebyl úplným fandou dámských „tang“, tedy spodního prádla, u něhož je v zadní části jen minimální množství tkaniny, což má dámskému pozadí přidat na atraktivitě. To jsem však ještě netušil, že se tanga jednou poměrně hojně rozšíří jako plavky, a už vůbec ne to, že to bude zároveň v době epidemie obezity.

Prodej plavkových tang by vzhledem k aktuálnímu tělesnému stavu populace měl být podmíněn patřičnou prověrkou. Stejně jako u střelných zbraní by je dostaly výhradně ty ze žen, které s nimi nenapáchají více škody jako užitku. Tento „tangový průkaz“ by obdržely pouze ženy, které by jejich nošením na koupalištích nevzbuzovaly všeobecné pohoršení. Nikoliv morální, ale čistě fyzické spojené s akutní chutí na panáka.

Můžeme být vděční za to, že takové stále chodí mezi námi. Paradoxní ovšem je, že zrovna mladá a štíhlá děvčata se dle poslední módy nápadně často oblékají do kalhot ve střihu pytle na brambory. Je to jejich zcela legitimní volba, to však nic nemění na faktu, že je to zároveň i velká škoda. 

Za dané situace nám mužům často zbývá už jen to jediné: začít opět koukat ženám výhradně do očí…