Ve vedení fotbalového klubu 1. SK Prostějov nastaly razantní změny. Už se o nich šuškalo delší čas a nyní k tomu skutečně došlo. František Jura položil funkci předsedy, protože z časových důvodů sám nyní věděl, že nemůže klubu dát tolik, co by bylo potřeba. Krok pochopitelný, a kdyby k tomu předsedu nedonutily okolnosti, tak by rozhodně z boje neutíkal, jen mu bohužel přitížil fakt, že k oznámení došlo zrovna po nevydařeném anglickém týdnu.

Být to o týden dříve, kdy se eskáčko dokázalo zvednout díky dvěma výhrám, tak by určitě nebylo vidět tolik negativity. Jenže informace vyplula na povrch až po zápasech s Vyškovem a Varnsdorfem, kde zrovna mužstvu scházely na záchranu čtyři body.

V aktuální situaci se tak trochu zapomnělo na to, co vše se tu poslední dekádu povedlo s velkým přispěním právě odcházejícího předsedy. Právě on měl a má lví podíl na tom, že se Prostějov zase vrátil na fotbalovou mapu. A jen těžko se dá predikovat, jak by tomu jinak bylo. Nyní se navíc dokončuje první etapa rekonstrukce stadionu, aby splňoval podmínky pro profesionální fotbal. Dlouholetý cíl předsedy o nejvyšší soutěži se stále ještě někdy může naplnit.

Na slovíčko „děkujeme“ se však ze strany fanoušků zatím trošku opomnělo. Při skloubení dalších funkcí je spíše s podivem, že primátor dokázal takto dlouho předsedat klubu a mít velký podíl na výsledcích města. S odstupem času se ten názor jistě změní daleko více k pozitivnu.