Korfbalisté Vosíme.cz Prostějov (tehdy ještě SK RG Prostějov) získali v roce 2022 svůj dosud jediný mistrovský titul. Poté, co je v předešlých dvou letech 2021 i 2020 připravil o velmi reálnou možnost vybojovat další dva covid, respektive opakované zrušení soutěže kvůli tomuto onemocnění.

Hanácká parta skvěle provozující méně tradiční smíšený sport prostě ve svém potenciálně nejlepším období špičkové výkonnosti doplatila na společensky přemrštěný přístup ke covidu, čímž nejspíš přišla o rýsující se nástup zlaté prostějovské dynastie.

Od minulého ročníku se navíc přidala další smůla v podobě častých zdravotních problémů řady hráček i hráčů, bohužel včetně klíčových opor. Šlo o jeden ze zásadních důvodů, proč ergéčko loni skončilo až třetí a proč Vosy už pod novým klubovým názvem zle tápaly i zkraje této sezóny.

Někdy větší, jindy menší herní trápení se dlouho nedařilo zlomit, ale v tomto směru se vyplatila trpělivost. Korfbalovému týmu Prostějova totiž rozhodující měrou prospěla koncepční práce pod vedením trenérů Martina Uherky a Davida Konečného, z nichž druhý se vrátil po roční pauze. Nakonec se povedl postup do finále extraligy, kde i proti Brnu existuje šance na historicky druhý triumf.