Nejlepší mistrovství světa v ledním hokeji zorganizovala Česká republika. Už potřetí v řadě za sebou! Po letech 2004 a 2015 dokázala znovu i v tomto roce díky fantastickým fanouškům opětovně překonat divácký rekord v návštěvnosti, jenž tentokrát atakoval dokonce neuvěřitelnou hranici osmi set tisíc.

Přitom žijeme v postcovidové době plné ekonomických i jiných problémů, kdy má spousta lidí hluboko do kapsy a musí hodně zvažovat, do čeho peníze investovat a do čeho ne. Přesto byla hlediště v Praze i Ostravě na většině utkání vyprodaná, nikdy nezela větší prázdnotou.

Navíc šampionát zdaleka nebyl jen o počtech návštěvníků. Za absolutní TOP se dá totiž považovat úžasná atmosféra, kterou dokázali při jednotlivých duelech vytvářet. A zdaleka ne pouze během těch domácích, neboť divácká kulisa dosahovala vysokého nadstandardu skoro na každém špílu.

Třešničkou na lahodném dortu MS 2024 se pak stalo to, co na ledě předváděli čeští hokejisté. V domácím prostředí před svými fandy to po dlouhých letech rozbalili takovým způsobem, že O2 areně mnohdy hrozilo po vstřelených gólech týmu ČR tím řevem i jásotem oslavné zborcení. Prostě nádhera!