Tak už známe kompletní složení hráčského kádru volejbalistek VK Prostějov pro příští sezónu 2024/25. Jak se vědělo již předem, je ze tří čtvrtin jiný než v minulém ročníku, a tedy výrazně obměněný. Při pohledu na jména však přebudování týmu nemusí být vůbec na škodu.

Pojďme si proto nový mančaft vékáčka zrekapitulovat: na nahrávce Elise Ferreira a Bára Abendroth, na univerzálu Nikola Kvapilová a Viktorie Dvořáková, na smeči Sonaly Cidrao, Lucia Herdová, Pavla Meidlová a Simona Marešová, na bloku Klára Vyklická, Silvie Pavlová a Julie Bažó, na liberu Adéla Chevalierová.

Z hlediska papírové herní kvality evidentně je dost na co se těšit. Hlavně naplno zářící hvězda účka Kvapilové by měla být zárukou bodových přívalů, jež navíc podporuje i dostatečná kvalita na dalších postech (Vyklická, Herdová) včetně špičkové defenzivní opory (Chevalierová).

Snad jen dvě zámořské posily vzbuzují mírnou nejistotu především proto, že dosud nepůsobily v Evropě. A člověk v takových případech nikdy nemůže mít úplnou jistotu, nakolik dobře se v novém prostředí mimo Ameriku adaptují. Pokud to Cidrao i Ferreira zvládnou bez problémů, čekejte od nového družstva Hanaček pořádný fičák!