Červenec je pravidelně měsícem, kdy se toho i v rámci sportovního dějství v regionu děje nejméně. Především první dva týdny, kdy ještě nezačnou pořádně ani fotbalové přípravy, jsou pak doslova odpočinkovým obdobím. Kolikrát se ale ptám, zda se to tak spíše sešlo, že tyto týdny patří vždy k těm nejhubenějším, nebo tomu tak někdo chtěl. A sportovci si v drtivé míře mohou říct, že teď je pravý čas na dovolenou.

Stačí si vzít za příklad první víkend, který letos navíc provází svátky a s nimi spojený i prodloužený víkend. Po sportovních aktivitách téměř neštěkne pes, a kromě televize se na něj můžete těžko podívat.

Na druhou stranu je to ale ideální období na to, aby člověk trochu zpomalil a zpětně si promítl, co jej v první polovině roku všechno potkalo. A i z regionálního pohledu toho nebylo málo. Eskáčko se zachránilo ve druhé lize a už je na konci letní přípravy. Hokejistům se play-off zase tak nepovedlo, ale do dalšího roku to budou chtít napravit. Zase se ale vyhrála krajská liga. Volejbalistky braly bronz a úspěchů bylo opět dost. Zklamáním byli basketbalisté a jejich další pád, ale třeba to pomůže směrem k budoucnu a lepším zítřkům.