Fotbalová asociace se zase předvedla. Dvacet obviněných v čele s místopředsedou Romanem Berbrem. Ovlivňování zápasů, delegace rozhodčích, ale také zpronevěra jsou dalším obrovským zemětřesením pro český fotbal.

Podobná situace není na scéně v žádném případě poprvé. Jak ale tyto trendy zastavit a vrátit důvěryhodnost v nejvíce rozšířený sport? Určitě ne se současnými zbylými členy FAČR. O různých manipulacích a velmi podezřelých výkonech rozhodčích se šušká více než dlouho. Zápasy jsou taktéž kamerově zaznamenány. V žádném případě tak nikdy nešlo o prázdná slova bez důkazů. Co s tím ale FAČR dělal? Absolutně nic, naopak ty z funkcionářů i hráčů, kteří si stěžovali, čekala suspendace.

Nevěřím v žádném případě tomu, že nikdo z vedení a výkonného výboru asociace o podivných manipulacích neměl ani tušení. Nikdo pro to ale neudělal zhola nic. A vyjádření předsedy Malíka bylo až komické. Udržet si koryto za každou cenu jen dokazuje, že věci nejsou, jak by měly být. Ne každý je však vinen. V čele vedení si však nikdo na svatého hrát nemůže a měl by si akorát sbalit kufry.

A pokud si všichni zainteresovaní do jakýchkoliv nečistot neuvědomí, že je na čase skončit, z fotbalu bude stále koryto. Jen obvinění několika osob nestačí.