Z dlouhodobé fáze UNIQA extraligy žen ČR 2020/21 zbývá dohrát už jen čtyři poslední duely – a pak přijde na řadu závěrečné play-off. Což letos bude opravdový vrchol s natolik očekávanou výživností, že těšit se na něj mohou všichni volejbaloví fanoušci už teď.

Úvodní kolo v podobě čtvrtfinálových sérií přitom papírově vypadá jako pouhý prolog, ale ve skutečnosti může už tenhle začátek vyřazovacích bojů nabídnout hodně zajímavé bitvy. Určitě to bude platit mezi favorizovaně zkušenými Šelmami Brno a pozitivním překvapením sezóny Ostravou, jež bude chtít medailové adeptky zaskočit. Totéž platí pro KP Brno, byť v tomto případě by vykolejení olomouckých obhájkyň mistrovského titulu 2019 znamenalo obří senzaci.

Naopak Liberec vs. Přerov bude velmi pravděpodobně jasná záležitost rozjetých Severočešek. A co svede prostějovský tým proti dalšímu spolufavoritovi z pražského Olympu? Téhle dvojici se budeme podrobně věnovat příště, po potvrzení předpokladů o výchozím postavení obou družstev. Každopádně Hanačky nemohou mít přehnaně velké oči jak vzhledem k jejich vlastním výsledkům během aktuálního ročníku, tak při značné síle PVK plného reprezentantek.

Od semifinále dál to pak už bude vrcholná řežba, zvlášť pokud se postupově naplní papírové prognózy. S ohledem na vyrovnanost prvních čtyř mančaftů tabulky totiž může na zlato teoreticky dosáhnout kdokoliv z elitního kvarteta Dukla, Olymp, UP nebo Šelmy. Pro sázkaře určitě nepůjde o příliš vyhledávané duely na tipování, ovšem kdo si bude chtít užít čistě sportovní dramata, dostane mnohazápasovou a divácky zatraceně atraktivní příležitost.