Tvrdý, avšak čistý sport. Slova jako respekt a úcta k soupeři zde sedí naprosto dokonale. Nezaujatým fanouškům sportu muselo mistrovství světa v házené konané v Egyptě oku lahodit. I když bohužel proběhlo bez české účasti, kterým jejich odlet zatrhl koronavirus.

Od základních skupin šlo o každou branku, o každý bod do tabulky. Každá maličkost rozhodovala o dalším postupu či zklamání z vyřazení. O konečném play-off se ani nemusíme bavit. Přes to všechno byla základním prvkem všech mužstev pokora, slušnost a respekt. Chlapi jako hora, kteří by pro branku i vítězství svého mužstva na palubovce položili život bez jakýchkoliv řečí a protestů.

Stačí si vzpomenout na play-off, kde i v těch nejvypjatějších okamžicích hráči přispěchali s omluvou, přijali trest, podali si ruce a pokračovalo se dál. Duel domácího Egypta s Dány toho byl také důkazem, navíc se jednalo o jeden z nejlepších zápasů historie házené.

V neposlední řadě čistotu v tomto sportu ukázal i Český svaz, který odvolal trenéry, a polovina svazového výboru skončila kvůli neodcestování mužstva, za čímž stál koronavirus, nikoliv lidská chyba. V kontextu například s problémy fotbalu je tedy zcela zřejmé, kde se dá mluvit o opravdu čistém sportu.