Volejbalistky VK Prostějov nakonec i počtrnácté v řadě postoupily do extraligového play off, na sklonku dlouhodobé části soutěže to přesně dle očekávání ani nebylo žádné drama. Stačilo přehrát papírově slabší Šternberk – a jistota sedmého místa byla už kolo před vypršením základní fáze na světě.

Aktuálně jde však o to, že nadcházející čtvrtfinále se pro Hanačky stane s velkou pravděpodobností konečnou stanicí. Narazí totiž na druhý Olymp Praha, což je poněkud jiný výkonnostní level a pro sérii na tři vítězné zápasy jednoznačný favorit.

Vékáčko mělo na startu vyřazovacích bojů dosud vždy v minulosti přesně opačnou roli. Tedy hráčsky více či méně nabušeného a tím pádem papírově silnějšího týmu, který musí jasně vyřadit věkově mladšího i kvalitativně slabšího soupeře. Pokaždé tuto úlohu zvládlo, outsidera suverénně smetlo.

Nyní se tedy prostějovské ženy ocitají na druhé straně pomyslné barikády, aby vzývaly sportovní výsledkový zázrak v podobě odstranění reálně lepších protivnic z cesty. Což asi nevyjde, ale vždy záleží i na způsobu