Hokejová sezóna sice není u konce – tedy snad, jestli ji znovu předčasně neukončí covidové restrikce. Každopádně je už nyní takřka jisté, že jde o další soutěžní ročník prohloubivší mizernou vzájemnou bilanci prostějovského mužstva s největším rivalem z Přerova.

Tentokrát Jestřábi prohráli oba zápasy proti Zubrům: nejprve před polovinou ledna na jejich ledě 2:4 a poté nedávno doma 3:5. A zvláště čerstvá porážka z vlastního kluziště byla jasným důkazem, že LHK má z konkurenčního HC již podvědomě vybudovaný komplex.

Vždyť ptačí dravci šli do zatím posledního střetu s krajským sokem ve výborném rozpoložení po sérii pěti vítězství za sebou a solidním výkonu v Kladně, byť bezbodovém. Ani to však nepomohlo k tomu tury po dlouhé době zdolat.

Místo ohnivého nástupu svítilo na ukazateli skóre zkraje druhé třetiny 0:4. A jakmile se domácí hokejisté přece jen zvedli k dotažení na 3:4, rozhodil jejich slibnou snahu incident „fanoušků“ s řidičem soupeřova autobusu. Takže další vzájemný neúspěch, tohle je už vážně prokletí…