Pokud se nestane sportovní zázrak, čekají ženy VK Prostějov během tohoto týdne (a teoreticky ještě i příštího) závěrečné zápasy aktuální sezóny. Pravděpodobně dva, v lepším případě tři, nebo dokonce čtyři. Konkrétní podoba finiše soutěžního ročníku 2020/2021 záleží na tom, jak přistoupí k dnešnímu druhému střetnutí čtvrtfinálové série UNIQA extraligy ČR proti Olympu Praha.

Úvodní duel v hlavním městě totiž prohrály 0:3, přičemž dva sety byly naprosto jednoznačné a jeden naopak hodně slibný. Až do stavu 18:13 v něm Hanačky ukazovaly, že i s vysokým favoritem se dá svádět více než vyrovnaná partie. Bohužel nevydržely do úplného závěru sady, silné soupeřky vývoj otočily a koncovku si pohlídaly těsně 25:23. Přesto musely vydařené pasáže vlít vékáčku do žil alespoň trochu naděje, potřebného sebevědomí do dalšího průběhu play-off.

Nakolik dokážou Petrášovy svěřenkyně tenhle pozitivní záblesk přetavit v něco déletrvajícího i pro celkový výsledek utkání, to se ukáže již dnes odpoledne. Měla by být znát jak výhoda domácího prostředí (byť bez fanoušků v hledišti), tak především maximální odhodlání neuzavřít poněkud rozpačitou sezónu nějak „blbě“, příliš odevzdaně. Kvalita pochopitelně je na straně hráčsky nabitého PVK, což ale neznamená, že tým okolo ranařky Gabriely Kopáčové nemůže zvládnout aspoň jedno dílčí výsledkové překvapení.

Až dosud na něj pohříchu čeká marně. Nejblíž se dostal hned v zářijové premiéře proti Šelmám Brno, kdy vyrovnal z 0:2 na 2:2 a v tiebreaku nebyl daleko od senzace. Poté jej favorizované kolektivy Liberce, Olomouce, právě Šelem či Olympu i Ostravy většinou zvalchovaly hladce 3:0, občas vyrovnaněji 3:1. Navzdory faktu, že mnoho vzájemných setů šlo do dramatických koncovek, neboť zrovna ty prostějovské holky téměř nikdy neurvaly.

Nyní je načase neradostnou tradici zlomit. Jinak bude už ve čtvrtek GAME OVER.