Tak tu po půlročním snažení (s téměř dvouměsíční koronavirovou přestávkou) máme pokaždé tolik očekávaný a vzývaný vrchol sezóny, tedy PLAY-OFF. Jestřábi loni mezi vyvolené nepostoupili, což je v oprávněně hlubokém zklamání nemuselo později tolik mrzet, když téměř celou vyřazovací fázi zrušil první celostátní lockdown kvůli koronaviru. A o chutný zákusek nakonec přišly i všechny úspěšnější týmy včetně fanoušků.

Nyní by snad letošní k.o. bitvy nemělo už nic ohrozit, byť Českou republiku opět svírá covidová výluka plná přísných hygienických opatření. Ale profesionální sportovní soutěže zatím jedou dál, i ve druhém hokejovém patře ČR se od čtvrtka začne bojovat o medaile. No a díky postupu do předkola u toho budou rovněž prostějovští muži, k nemalé radosti jejich věrných příznivců pravidelně nalepených u obrazovek při internetových videopřenosech.

Bohužel to však ani tentokrát na žádné přehnané jásání nevypadá. Borci LHK totiž mezi dvanáctku nejlepších doslova doklopýtali, neboť krásnou sérii pěti zápasových triumfů na přelomu ledna a února krutě vystřídala opačně smutná šňůra šesti aktuálních porážek. Ta celý mančaft viditelně uvrhla do herního strádání i celkového trápení, naposledy proti Slavii Praha se na hokejový projev ptačích dravců skutečně nedalo moc dívat.

Po dlouhodobé části tak Hanáci skončí jedenáctí, možná až dvanáctí. A v předkole narazí na šestý či pátý kolektiv pořadí, což bude někdo z tria Poruba, Vsetín, Litoměřice. Tedy v prvních dvou případech papírově silnější celky s ambicemi na postup do extraligy, taktéž kvalitní Stadion zase pro změnu oplývá skvělou momentální formou (stejně jako Valaši). Proto výhled na možný úspěch v sérii nevypadá pro elhákáčko nijak valně, určitě by se jeho vpádem mezi top osmičku jednalo o překvapení. Hodně příjemné a pozitivní.