Tak tohle bylo zlé, moc zlé. Jak jsme psali v minulých číslech několikrát, Prostějov sice vyhrával nedávno jedno utkání za druhým, jenže prověřit jej měly až týmy jako Přerov, Kladno nebo Vsetín. Až zde se měla ukázat skutečná kvalita Jestřábů.

To se bohužel potvrdilo. Prostějov následně prohrál nejen s favority jako je Přerov, ale také například s Havířovem, který prožívá mizernou sezónu. Nadšení a euforie? Jsou ty tam. Ukázalo se, že nebyly nasnadě, hlavně přišly příliš brzo.

Zejména produktivita v únorových zápasech utrpěla. Jak proti Havířovu, tak proti Vsetínu se Prostějov prosadil pouze jednou. Přitom třeba proti Vsetínu měl skoro 40 střel na bránu, ranami nešetřili Jestřábi ani proti Přerovu nebo při dotahování utkání s Kladnem. Ale marná byla snaha, ze čtyř zápasů Prostějov nevydoloval vůbec nic.

Nyní se naplno projevila nejistota Jestřábů v obraně. Ta je jednak nepočetná, zadruhé nemá úplně jasné lídry, průběžně chybuje. Co může Prostějov těšit, to je skutečnost, že začal využívat přesilovky. Je to však jen malá náplast na bolístku v podobě pádu tabulkou.

Prostějovu sice předkolo neunikne, musí se ale rychle z konce základní části oklepat a vzít si z něj poučení v tom, jak na ledě působit. Je na čase, aby se ve vyřazovací části dostali konečně Jestřábi přes první kolo.