Zimní příprava fotbalového eskáčka přinesla tvrdé tréninky, několik posil, solidní fotbal v zápasech. Přinesla ale rovněž poznání, že se dosud stále nepodařilo najít stabilního střelce.

Možná tomu na první pohled neodpovídá počet vstřelených branek během přípravy (jedenáct v pěti zápasech). Na druhou stranu tři z těchto branek padly z penalt, další zase po standardních situacích. Ze hry jich bylo pramálo.

Kdo by měl v týmu převzít pozici střelce? Jako první je to samozřejmě navrátilec Jan Koudelka. Rychlonohý, šikovný útočník v minulosti dokázal, že umí nejen tvořit a rozvíjet akce, ale taky střílet. Jenže ke střelbě se dostával v přípravě spíše sporadicky, nezbývá než doufat, že možností bude postupně přibývat.

Dále je tu David Píchal. Ten je ve věku, kdy má jeho role v týmu růst, postupně se stávat jednou z opor. Ke škodě mu nepochybně bude absentování v přípravě ze zdravotních důvodů. Píchal ale nepůsobí trvale dojmem stabilního střelce. Velkou neznámou zůstává Tomáš Zlatohlávek.

A tím v podstatě výčet útočníků končí. Pokud tedy přistoupíme na velmi pravděpodobný scénář, že se „Koudymu“ bude dařit, zbývá nám pouze jediný další hráč, který hýří střeleckou aktivitou. Jakub Matoušek sice v přípravě dal jeden gól, má však potenciál dostat se na 10 vstřelených branek v sezóně. Oba borci budou taky potřebovat, aby se k nim někdo přidal. Včera ve Varnsdorfu se tak stalo. Jen tak dál!