Postup prostějovských volejbalistek do semifinále UNIQA extraligy ČR 2020/21? Ještě zkraje března vypadalo něco takového jako hodně divoká a nereálná představa, v případné praxi se rovnající (ne)malému sportovnímu zázraku. Přesto se nakonec mohla klidně zhmotnit.

V dnešní šílené době stačilo, aby se v táboře Olympu Praha coby soupeře VK začal šířit koronavirus. A původní role jasného favorita, kterou protivník právem měl, se během čtvrtfinálové série postupně smazávala. Družstvu z metropole nejprve chyběla jedna klíčová hráčka, poté dvě a do třetího vzájemného duelu šlo již bez kvarteta zkušených tahounek.

Hanačkám se za těchto okolností otevíraly obrovské, předtím naprosto netušené možnosti proklouznout oproti původním předpokladům mezi elitní čtyřku republiky. Stejně jako v minulých třinácti letech. Pravděpodobně stačilo vyhrát zmíněné utkání číslo tři a tím protáhnout sérii.

Výběr PVK totiž dost možná směřoval k povinné karanténě celého mančaftu, což by vzhledem k nedostatku náhradních termínů pro případně odložené zápasy znamenalo kontumační postup vékáčka. Takový vývoj se opravdu blížil. Neschopnost aspoň jednou porazit citelně oslabeného soka bohužel Prostějovanky zastavila.