Už se to blíží, už je to za dveřmi. Za pár dní se zcela uzavře Vrahovická ulice. Jak jednoduché! Jak ale zároveň složitý život čeká našince v následujících měsících… Zejména nás Vrahovičáky. Nu což, vždyť rekonstrukci silnice jsme si vlastně vybrečeli a pětileté odklady obrečeli. Tak teď se bez naší milé Vrahovické ulice musíme nějaký čas obejít, i když to bude bolet především řidiče.

Když jsem tak studoval seznam objízdných tras, přišel jsem na to, že do práce budu muset jezdit obrovskou oklikou. Přes „myší díru“ po Olomoucké do centra města a přes Dolní do Průmyslové ulice. No potěš koště!

Nejsem v tom ale samozřejmě sám, podobnou zajížďku si nyní budou „dopřávat“ stovky občanů Vrahovic a další tisíce těch, kteří mají zaměstnání v průmyslové zóně, zásobovači, řidiči MHD a podobně. Jsem si jistý, že každý z nás bude nadávat jako špaček, zároveň si ale musíme uvědomit, že někdy na podzim nás čeká zbrusu nová Vrahovická ulice s více parkovacími místy, opravenými chodníky, bezpečnějšími přechody a, co já vím, čím ještě. Za tu trpělivost to přece jen stojí!