Koronavirové trable a z nich pramenící ekonomické těžkosti udělaly z uplynulého volejbalového ročníku českých soutěží nesestupovou záležitost. Včetně UNIQA extraligy žen ČR, což minimálně polovinu zúčastněných oddílů včetně VK Prostějov přimělo k méně nákladnému sestavování hráčské soupisky. Padák dolů nehrozil, tudíž nebylo nutné sílu družstva nijak hrotit a zbytečně utrácet peníze navíc.

Vékáčko vsadilo z nemalé míry na vlastní mladé odchovankyně, aby tuhle část kádru vyztužilo stávajícími i novými plejerkami odjinud. Skladba obměněného kolektivu se však evidentně moc nepovedla, což dokládaly spíš podprůměrné výkony a výsledky během skoro celé sezóny. Konečné sedmé místo nemohlo nikoho v hanáckém klubu uspokojit, ambice sahaly i ve finančně skromnějším módu přece jen výš.

Alespoň střed tabulky v podobě páté pozice budou mít volejbalistky Prostějova za úkol atakovat rovněž v příštím extraligovém ročníku 2021/2022. Jako nezbytná podmínka splnění takového cíle se ale jeví minimálně částečné posílení mančaftu, především o spolehlivější tahounku schopnou pravidelně bodovat v rozhodujících momentech. A též mít v sestavě víc útočně produktivních hráček. Patrně tímhle směrem míří vedení VK svá jednání.