Není složité zodpovědět dotaz, který z profesionálních týmových sportů v Prostějově momentálně zvládá nejlepším způsobem složité reálie covidové doby. Ano, je to fotbalové eskáčko. Už můj redakční kolega v této rubrice před týdnem rozebíral, kterak se za poslední roky podařilo vhodným způsobem přebudovat kádr v zájmu jeho omlazení, nabití energií i chutí na sobě pracovat. Vše snoubeno jak s odpovídajícím herním umem, tak s progresivně kvalitním trenérským vedením.

Hanáci se díky tomu všemu přestali rázem potácet v horším středu druholigové tabulky. A místo toho se v probíhající sezóně krok za krokem přibližovali čelu Fortuna:Národní ligy, až se po dalším vítězství na Viktorii Žižkov ocitli jediný bodík od první příčky, jež letos zajišťuje přímý postup mezi tuzemskou elitu. Načež se šéf 1.SK František Jura (zároveň prostějovský primátor) nechal v celostátních médiích slyšet, že by senzační posun nahoru jednoznačně bral. I za cenu toho, že by musela být co nejrychleji zahájena plánovaná rekonstrukce stadionu SCM PV za místním vlakovým nádražím a minimálně jeden rok by mužstvo strávilo v domácím azylu, pravděpodobně Olomouce či Brna.

Tyto vize přesně zapadají do Jurových snů o působení v první lize, které sice dlouho vypadaly až utopicky, ale teď nabírají reálnější kontury. Stejně jako možný úspěch při opětovné kandidatuře na místopředsedu FAČR. Držím palce!