Pokud se od mládežnického, výkonnostního a amatérsko-zájmového sportu přesuneme k profesionálnímu, ten v České republice zdárně probíhá od listopadu (po tehdejším více než měsíčním lockdownu) až dosud. Včetně nejsledovanějších týmových odvětví.

Sice občas některá družstva spadla do povinných karantén a musela se odkládat jejich utkání, ale přes tyto dílčí problémy běžely veškeré soutěže dál. A momentálně to vypadá, že všechny úspěšně dospějí ke svému kompletnímu závěru. S jedinou smutnou výjimkou.

Tou se stala volejbalová UNIQA extraliga žen ČR. Během rozjetého play-off šli hned dva čtvrtfinalisté do čtrnáctidenní izolace, jeden jistý semifinalista se pohyboval na její hraně. Kvůli nastalé paralýze zápasového programu i květnové reprezentační kvalifikaci mistrovství Evropy tak ČVS rozhodl pro nedostatek termínů o předčasném ukončení celého ročníku 2020/21.

S ohledem na fakt, že konečným pořadím zůstalo to po dlouhodobé části, se především z některých klubů ozvaly silné protesty. Právem. Sice bylo vyhověno soutěžním řádům, ovšem za cenu toho, že se výsledky stanovily od zeleného stolu, nikoliv na hřišti. Přičemž opak byl možný.