Počty pozitivně testovaných na koronavirus v ČR za poslední týdny mnohonásobně klesly, proočkovanost nejstarších generací naopak výrazně stoupla. S ohledem na tato hygieniky sledovaná klíčová fakta očekávali všichni normálně uvažující lidé (rozuměj ti se zdravým rozumem), že budou znatelněji rozvolněna veškerá opatření a konečně půjde aspoň trochu normálně žít. Realita však bohužel vypadá stále jinak.

Co se týče sportu, před dvěma týdny po neskutečných veletočích nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (tuším už pátého za uplynulý rok?) bylo pohybumilovným občanům milostivě dovoleno sportovat ve dvojicích, po maximálně dvanáctičlenných skupinkách a mezi nimi desetimetrové rozestupy. Nyní se za nadále příznivého vývoje s nemocí covid-19 dal logicky předpokládat mnohem větší posun ke klasickému trénování, případně obnovení zápasů. Místo toho má být ode dneška jedinou změnou snížení odstupů mezi skupinami na šest metrů...

Připadá vám to za společensky čím dál víc neudržitelnější situace – ze všech možných hledisek – normální? Mně tedy ne. Je to směšné!