PES je mrtvý, ať žije pes. I tak by se dal chápat nový výtvor Ministerstva zdravotnictví, tedy jakýsi náznak plánu, co, jak a kdy by se mělo rozvolňovat. Určitě pro sport. Zatímco PES dával jasná pravidla – dokud se jím vláda řídila, tedy asi tak týden – nové „Balíčky“ jsou oproti tomu skořápkou. A působí dojmem narychlo spíchnutého projektu ve stylu „hlavně aby něco bylo“.

Pro sport zde příliš místa nezbylo. Balíčky ho řeší spíš okrajově, navíc – tak jak to mají vládní politici ve zvyku – naprosto mimo kontakt s realitou. Příklad? Zaprvé balíček tři, kam by se většina země měla posunout, přináší naprosté minimum rozvolnění. Pro sport žádné. Možnost sportování ve skupinách do dvaceti lidí venku je až na další úrovni. Realita? Běžně takto většina sportuje už nyní, opatření – neopatření.

Největším špatným vtipem je ale balíček poslední. Zde si vláda dokonce dovolila napsat, že ho teprve upřesní. Opět ani náznak uvolnění pro sporty. Zkuste si taky nyní představit, že byste po několika týdnech donesli do školy nedodělaný úkol. S tím že víte, co má být na poslední straně. Jen jste ji zatím jaksi nedopsali…

Balíčky celkově sportu v jeho nouzi nepomohly. Stejně tak většině lidí v orientaci. Jsou těžší na výpočet, vágní, nedodělané. Zlatý PES.