Více než měsíc uplynulo od posledního (nešťastného) utkání Jestřábů. V něm Prostějov dlouho vzdoroval, nakonec však padl s Porubou a jeho pouť vyřazovací částí skončila. Právě tehdy však obvykle u klubů začíná honba za novými hráči, podepisování těch stávajících nebo džentlmenské rozloučení s těmi, o které buď už není zájem, nebo z jiného důvodu…

Jenže Prostějov? To je asi jiný svět. Na stránkách Jestřábů se nedočtete, kdo má pro příští sezónu smlouvu, ani na koho již byla uplatněna opce. Nedočtete se, kdo by měl tým posílit, jaké jsou jeho priority do dalšího ročníku. A dokonce zde není uvedená ani měsíc stará informace, že Jiří Šejba skončil jako trenér Prostějova.

Když se přitom koukneme ke konkurenci, uvidíme zcela jiný obrázek. Přerov uvedl seznam hráčů, kteří v týmu nepokračují, Vsetín rovněž a k tomu další novinky. Havířov své „podpisy“ průběžně zveřejňuje, o Šumperku, který si na komunikaci směrem ven dává obzvlášť záležet, ani netřeba mluvit.

A Prostějov? Nic. Poslední komunikace směrem ven z klubu byla k Velikonocům a dále poděkování sponzorům. Když zkusíte kontaktovat vedení klubu, dostane se vám jen marné snahy. Snad jediný Jiří Vykoukal se chová profesionálně, jenže zase má svázaná ústa.

Jenže pro profesionální sport jsou důležitou složkou i fanoušci, sportovní veřejnost. Je důležité je mít na své straně. Jaké závěry si ale má člověk vytvořit z toho, že klub jednoduše mlčí a o změnách v týmu se člověk doví od konkurence?