V uplynulé sezóně hráli prostějovští hokejisté – na rozdíl od let předchozích – konečně moderním a na pohled hezkým stylem. Výsledkově to sice z určitých důvodů nakonec nedopadlo tak dobře, jak mohlo, ale přesto se rýsovala krásně slibná představa.

Jestřábi konečně měli před sebou perspektivu, že s omlazeným týmem mohou dál zvyšovat výkonnost a výhledově útočit na horní patra Chance ligy. Bohužel se rychle ukázalo, že taková vize byla jen chimérou hodně vzdálenou skutečné realitě.

Po dlouhém čekání na oficiální informace a jejich pokoutném zjišťování všude možně Jestřábi až 3. května zveřejnili již dávno zřejmý odchod hlavního trenéra Jiřího Šejby a k tomu šestnácti (!) hráčů stávajícího kádru. Navíc má prý odejít i dlouholetý sportovní manažer Jiří Vykoukal či další členové realizačního týmu.

Jednoduše řečeno velký třesk, jakákoliv teoretická koncepce v tahu. K osmi zůstavším plejerům se nabalí většina nových, vše převezme asi úplně jinak složený „realizák“. Kvůli neexistující komunikaci ze strany vedení klubu těžko říct, nakolik šlo o změny zamýšlené nebo vynucené. Každopádně z dobrých základů nezbylo skoro nic.