Sportovní kariéru ukončila další výborná tenistka, jež se v uplynulých takřka dvou dekádách podílela na obřích úspěších českého tenisu a byla úzce spjata s oddílem TK AGROFERT Prostějov, za který dlouhodobě nastupovala v klubových soutěžích.

Barbora Strýcová se za několik měsíců stane maminkou a vzhledem k jejím pětatřiceti letům věku je odchod z aktivní scény logickým krokem. Při téhle příležitosti se samozřejmě bilancovalo, čeho všeho „divá Bára“ během své pestré hráčské dráhy dosáhla.

Při své maličké postavě pouhých 164 centimetrů vzrůstu se mohlo zdát, že nadmíru temperamentní bojovnice nemá ve stále silovějším poli urostlých soupeřek šanci na úspěch. Jenže omyl, nesmírně pracovitá i extrémně odhodlaná ďáblice si cestu k titulům stejně našla.

Nikdy nic nevzdávala, naopak vždy šla do posledního dechu za svým. A dřela doslova každý den, za což sklidila mnohem větší odměnu, než se dalo očekávat. Naprosto zaslouženou. Řekl bych, že právě Bářina nezdolnost může fungovat jako správná inspirace pro nás všechny ve složitých časech neradostné současnosti.