Po nevydařené sezóně 2020/21 bylo zřejmé, že družstvo volejbalistek VK Prostějov potřebuje oživit správně zvolenými změnami. Ne mančaft úplně překopat, ale spíš vyhmátnout jeho slabší místa a na těch vhodně zapracovat. Jinak by se nový soutěžní ročník také mohl změnit v útrpné čekání na další neúspěch.

Prvním logickým krokem vedení hanáckého klubu se stalo posílení realizačního týmu tak, aby jeho obsazení víc odpovídalo zvýšeným nárokům na kvalitu péče o hráčky. Proto se na pozici hlavního kouče vrátil respektovaný Miroslav Čada a role kondiční trenérky, současně i jedné z asistentek se znovu chopila Solange Soares.

Druhým stěžejním tématem samozřejmě bylo složení hráčského kádru. A rovněž v tomto ohledu se zdá, že generalita vékáčka zapracovala – pochopitelně v rámci daných ekonomických možností – podle rozklíčovaných potřeb kolektivu směrem k pozvednutí jeho výkonnosti.

Proto přichází patrně nejlepší blokařka slovenské extraligy Raquel Löff da Silva, neboť na středu sítě měl prostějovský soubor viditelnou slabinu. Proto bude občas nevyrovnanou bodovou tahounku Gabrielu Kopáčovou nově jistit jiná univerzálka s úderným potenciálem Michaela Beránková, současně využitelná i na smeči. A proto byla angažována sice zatím neprozrazená, ale skutečně špičková nahrávačka ze současné reprezentace ČR, vedle níž se mladá odchovankyně Klára Dvořáčková může bez přehnaného stresu zlepšovat a učit se.

Zapomenout přitom nesmíme na zařazení dalších talentovaných děvčat z vlastní mládežnické líhně do áčka, což odpovídá současné filozofii VK dávat větší prostor oddílovým nadějím, které vzejdou z juniorské kategorie. Dohromady působí takhle sestavený tým Prostějova poměrně vyváženým dojmem. Konkurovat největším favoritům elitní tuzemské soutěže zřejmě nedokáže, leč při dobře odváděné dlouhodobé práci se může zařadit hned za ně. Do lepšího středu tabulky, kam chtěl už loni.