Jak známo, hokejové mužstvo LHK Jestřábi Prostějov projde od minulé sezóny vstříc té příští obří personální obměnou. Hráčský kádr bude nový přibližně ze dvou třetin, zůstane pouze minimum dosavadních členů realizačního týmu a po sedmi letech v klubu končí i sportovní manažer, dlouho též trenér Jiří Vykoukal.

Toho mimochodem obdivuji za to, že navzdory svému aktuálnímu odchodu nevolil při loučení a vyjádření pro média žádná zhrzeně silná slova o vlastní rozladěnosti. Naopak mluvil o rozchodu v dobrém, bez vzájemné nevraživosti s majitelem elhákáčka Jaroslavem Luňákem. Věřme, že nešlo jen o dohodnuté fráze a skutečně to takhle bylo.

Podobně smířlivý tón volil už před časem i kouč Jiří Šejba, rovněž odcházející. Ten však rozhodně nemusel smutnit, neboť se dohodl na spolupráci s ambiciózní Porubou. A nahradil ho Aleš Totter, v posledních letech asistent Václava Prospala v Českých Budějovicích.

Nový hlavní trenér ptačí letky posléze poskytl první, dost obsáhlý rozhovor na hanácké štaci. Z jeho výroků přímo tryskalo nadšení z možnosti působit v prostějovských službách, velice si pochvaloval výbornou spolupráci s šéfem Luňákem, jeho jasné představy i férovou upřímnost při vzájemných jednáních.

Nezbývá než si přát, aby Totterovi tohle prezentované nadšení vydrželo co nejdéle, pokud možno trvale. Až se během nadcházejícího ročníku nebude dařit a půjde do tuhého, projdou zatím čerstvě rozjeté vztahy mnoha těžkými zkouškami. A potom se uvidí.

Třeba však jde o bezpředmětné úvahy, nově složený kolektiv jestřábích dravců pošlape jako švýcarské hodinky a sen pana majitele o útoku na postup do extraligy konečně dojde naplnění.